Пластикова карта: як "зловити" клієнта? Частина 1. Можливості дисконтної картки

 

Сьогодні ми з Вами розберемося для чого взагалі виготовляють пластикові картки на прикладі ресторанного бізнесу. Стаття Олени Панюкової.

За останні роки власні пластикові картки виготовили багато ресторанів. Але при випуску цього корисного предмета більшість закладів керувалися лише тим, що "так роблять конкуренти". Всього декілька українських ресторанів використовують пластикові карти як інструмент, за допомогою якого можна оптимізувати меню, продавати "неходові" страви і збільшувати кількість лояльних клієнтів.

У холдингу емоцій "!FEST" пластикові картки - основний інструмент для вивчення споживчих переваг.

Вони використовують всю отриману інформацію, аж до замовлення пунктів меню, щоб зрозуміти, чого хочуть гості, в якому напрямку потрібно розвивати ресторани, де їх відкривати.

Крім того, дисконтні карти стимулюють гостей до відвідин закладів, коли ті тільки відкрилися, і економлять гроші клієнтів, коли коло постійних відвідувачів уже склалося.

Дійсно, дані про гостей, які накопичує пластикова картка (бонусна або дисконтна), здатні принести ресторану чималу користь. Наприклад, у багатьох випадках замінити дорогі дослідження, які зазвичай замовляються маркетинговим агентствам, і "навіки" прив'язати відвідувачів до закладу. Аналіз даних по кожному з гостей допоможе виявити їх переваги, кількість відвідувань на місяць або тиждень, улюблена пора доби для походу в ресторан і багато інших деталей. Заклади, які відстежують динаміку звичок клієнтів, здатні передбачати і миттєво реагувати на їхні нові потреби.

Однак левова частка закладів вводить карти на хвилі моди, не маючи чіткого уявлення про їх можливості. Переважна більшість клієнтів-рестораторів не дбає про перспективи розвитку дисконтної системи.

Ніхто не питає, як зробити схему знижок більш гнучкою, оперативною або привабливою. Найчастіше задають питання, яку знижку краще дати гостям - в 5 або 10%.

В наступній частині ми розповімо Вам про те, що власне дає пластикова картка і які її головні переваги.

А замовити виготовлення пластикової картки з розробкою дизайну Ви можете на сайті Фенікс-смарт